Olen Maria Renko ja asustelen laumani kanssa Hämeenlinnan Iittalassa vanhassa kansakoulussa. Perheeseeni kuuluu aviomieheni Perttu sekä kaksi tytärtä.

Olen touhunnut koirien kanssa koko ikäni. Ennen omaa koiraa kuljetin lähiseudun koiria lenkeille ja haaveilin omasta koirasta.

Vuonna 1993 tuo haave sitten toteutui ja sain ensimmäisen oman koirani, cavalier Honeyn. Niin siinä sitten kävi, että lauma lähti kasvamaan.

 

Laumani

Tällä hetkellä kotonamme asuvat valkoinenpaimenkoira Biitti , cavalier Mette sekä shetlanninlammaskoirat Svengi ja Musa. Laumaa täydentää suomenhevonen Jouko, kotikissat SylvesteriKarvinen, Sulo ja Savu, kolme ahvenanmaanlammasta sekä lauma alhon maatiaiskanoja.

Yhteisomistuksessa on lisäksi muutama koira.

Harrastuksesta työhön

Olen harrastanut koirieni kanssa aktiivisesti. Lajeina agility, toko, PK-haku, paimennus sekä näyttelyt. Olen käynyt koirankouluttajakurssin ja erilaisia kursseja agilityn ja tokon tiimoilta. Olen myös Kennelliiton virallinen mikrosirumerkitsijä. Kilpailu-ura agilityssä alkoi vuonna -95 ja tokossa vuonna -97. Välillä olen toiminut myös kouluttajana. Tällä hetkellä aktiivinen harrastaminen on tauolla.

Koiraharrastuksesta tuli myös työni. Suoritin eläintenhoitajan ammattitutkinnon vuonna 2004. Seuraavana vuonna jatkoin yrittäjänä Etelä-Hämeen Eläinhoitolassa Parolassa. Nykyisin keskityn siellä lähinnä koirien trimmaukseen. Valmistuin trimmaajaksi vuonna 2010. Kasvattajan peruskurssin kävin vuonna 2006 ja jatkokurssin 2007. Teen myös mikrosirutuksia.

Tositoimiin

Sain kennelnimen WWW syksyllä 2006. Ennen oman kasvatustyöni aloittamista sain kasvattaa bordercolliepentueen yhdessä Sari Solannin (kennel Pikkupaimenen) kanssa vuonna 2008. Pennut syntyivät ja kasvoivat luonani. Ensimmäinen WWW-bordercolliepentue syntyi keväällä 2010, cavalierpentue keväällä 2012, valkoinenpaimenkoirapentue 2021 ja shetlanninlammaskoirapentue 2022. Kaikki koirani ovat perhekoiria ja pennut kasvavat meillä kotona lapsiperheessä.

WWW-nimen idea pälkähti joku kerta päähäni netin vallatessa yhä enemmän myös koiraharrastusta. Idea tuossa nimessä on siis se, että aina kun näkee WWW-kasvatin jossain, voi kirjoittaa sen nimen osoiteriville ja löytää koiran kotisivut netistä. Niinpä kaikkien kasvattieni nimet päättyvät johonkin nettipäätteeseen. Kasvatinomistajat vastaavat jatkossa omien koiriensa sivujen päivityksestä.
 

 

 

Kennel WWW - Iittala   045 885 5465   kennelwww@gmail.com